Аналітика
Перегляди: 3098
30 серпня 2016

Новий уряд в Україні: шанс на прогрес чи тригер позачергових виборів?

Ponars Eurasia

Автори: Олексій Гарань, Олексій Сидорчук

Олексій Гарань,професор Національного університету «Києво-Могилянська академія»,науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва

Олексій Сидорчук,
аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва

Через два роки після Євромайдану Україна лишається країною, де досягнення ідуть пліч-о-пліч із невдачами. У квітні 2016 р. було сформовано новий уряд на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, який намагається задовольнити вимоги суспільства та закордонних партнерів України.

Незважаючи на триваючий конфлікт на Донбасі, запит населення на зміни лишається сильним по всій країні. Українське громадянське суспільство лишається рушієм перетворень, хоча прогрес у здійсненні реформ далеко не завжди очевидний. Висока якість ухвалених законів часто контрастує з нездатністю влади їх імплементувати.

І хоча надія залишається, довіра до політичних акторів продовжує падати. У той час як Гройсман і Президент Петро Порошенко мають тісні стосунки, розпад парламентської проєвропейської коаліції значно зменшив їхню базу підтримку, змусивши працювати з позафракційними і пов’язаними з олігархами депутатами.

Політична опозиція вимагає позачергових виборів, однак влада намагається їх уникнути, переконуючи, що вибори дестабілізують ситуацію в державі та зіграють на руку Володимиру Путіну.

Останні новини з категорії Аналітика

Діти підземелля. Як на Сумщині проходить освітній процес

Головну увагу в підготовці до навчального року на Сумщині приділено безпеці учнів та всіх, хто задіяний у навчальному процесі. Сергій Ханін...
23 вересня 2024

Чинники впливу на схильність до патерналізму серед українського населення

Що найбільше впливає на патерналістичні настрої українців, на основі даних громадської думки дослідив магістр соціології Ярослав Резнік
17 вересня 2024

«Не пустимо Україну в ЄС». Нова диверсія Путіна у виконанні Угорщини і… Молдови?

Подробиці чергової російської диверсії у виконанні угорського міністра на території Молдови – у статті Маріанни Присяжнюк для «Главкома»
10 вересня 2024

Аналіз законопроєктів №10249, №10177, №5344-д, №10439

Висновки та рекомендації, подані у звіті, ґрунтуються на серії експертних інтерв’ю та репрезентативному опитуванні громадської думки.
10 вересня 2024