Андрій Сухарина

асоційований аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва

Аналітика
Перегляди: 2995
13 квітня 2022
Read this article in English

А якщо Росія переможе?

Спеціально для
Фонду Фрідріха Науманна за Свободу в Україні

Сьогодні Росія практично не приховує своїх початкових планів щодо України і говорить про них відкрито. Однією із заявлених нею цілей військової спецоперації є «денацифікація» України. 4 квітня 2022 року російські державні пропагандистські ЗМІ опублікували матеріал «Що робити Росії з Україною?», де  докладно було описано російське розуміння поняття «денацифікації». У тексті документа виправдовуються масштабні репресії проти українців і аргументується необхідність ліквідації України як держави.

Загалом до програмних положень статті ввійшли такі заходи, як: 1) деукраїнізація та деєвропеїзація; 2) жорстка цензура в політиці, освіті, культурі; 3) утворення на території України так званих «народних» республік; 4) репресії проти всіх небажаних елементів.

Аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» ім. І. Кучерів Андрій Сухарина проаналізував, що означають описані цілі Росії для України та Європи загалом.

Читайте  далі (англійською).

Останні новини з категорії Аналітика

Чинники впливу на схильність до патерналізму серед українського населення

Що найбільше впливає на патерналістичні настрої українців, на основі даних громадської думки дослідив магістр соціології Ярослав Резнік
17 вересня 2024

«Не пустимо Україну в ЄС». Нова диверсія Путіна у виконанні Угорщини і… Молдови?

Подробиці чергової російської диверсії у виконанні угорського міністра на території Молдови – у статті Маріанни Присяжнюк для «Главкома»
10 вересня 2024

Аналіз законопроєктів №10249, №10177, №5344-д, №10439

Висновки та рекомендації, подані у звіті, ґрунтуються на серії експертних інтерв’ю та репрезентативному опитуванні громадської думки.
10 вересня 2024

Румунія прийде – порядок наведе. Навіщо Бухарест купує молдовський порт на кордоні з Україною

Маріанна Присяжнюк пояснює, чому наміри Бухареста придбати «Міжнародний вільний порт» Молдови, розташований у прикордонні України, Молдови,...
9 вересня 2024