Аналітика
Перегляди: 844
8 грудня 2023

Демократія, безпека та соціальне становище в Одеській області

Розуміння напрямку суспільних змін в регіонах України дає змогу планувати та здійснювати державну політику, спрямовану на підтримання суспільної стабільності та мобілізації громадян для продовження опору російській агресії у коротко- та середньостроковій перспективі.

З метою відстеження чинників, які формують стійкість та здатність до опору російській агресії на місцевому  рівні, Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва у липні 2023 року за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провів чергове регіональне дослідження суспільних настроїв у Одеській області. На основі аналізу результатів опитування був підготовлений звіт, який можна завантажити нижче,  про стан стійкості та внутрішньої безпеки в Одеській області.

 

Зміст аналітичного звіту є незалежною думкою фахівців Фонду та може не збігатися з позицією Фонду Фрідріха Науманна.

Таблиці з результатами опитування можна переглянути тут.

Останні новини з категорії Аналітика

Чинники впливу на схильність до патерналізму серед українського населення

Що найбільше впливає на патерналістичні настрої українців, на основі даних громадської думки дослідив магістр соціології Ярослав Резнік
17 вересня 2024

«Не пустимо Україну в ЄС». Нова диверсія Путіна у виконанні Угорщини і… Молдови?

Подробиці чергової російської диверсії у виконанні угорського міністра на території Молдови – у статті Маріанни Присяжнюк для «Главкома»
10 вересня 2024

Аналіз законопроєктів №10249, №10177, №5344-д, №10439

Висновки та рекомендації, подані у звіті, ґрунтуються на серії експертних інтерв’ю та репрезентативному опитуванні громадської думки.
10 вересня 2024

Румунія прийде – порядок наведе. Навіщо Бухарест купує молдовський порт на кордоні з Україною

Маріанна Присяжнюк пояснює, чому наміри Бухареста придбати «Міжнародний вільний порт» Молдови, розташований у прикордонні України, Молдови,...
9 вересня 2024